Kutys "bryggeri"

Våra tappra försök att brygga mjöd och andra tokigheter.

Mölska - första försöket

Kategori: Mölska

Receptet blev följande:
2kg mellanmörkt maltextrakt
1,7kg honung (billigt sort)
Ale jäst (London ale III, Brewers choise 1318)
ca 40g humle kottar (East Kent Golding)

Vi kokade upp 5,5L vatten, malt och honung och skummade av. Efter en timmes kokning tillsattes humlekottarna i omgångar. Detta för att få fram olika smaknyanser. Silade bort kottarna ner i jäskärlet och fyllde upp med vatten till 20L strecket. Sen va det bara och låta det svalna för att tillsätta jästen vid 20-25 grader. OC ligger på 60. Siktade på 55, så är nöjd med resultatet, so far.

Nu är det bara att vänta och se vad som händer. Återkommer när det börjar bubbla.

//Kuty

p.s Mjödet bubblar fortfarande fint =)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: